24.4.2017. 10:05
1
Zašto Predsjedništvo BiH i KCUS ne odgovaraju
Prošlo je tačno sedam dana od kako je u javnosti objelodanjena informacija da je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović koristila službeni automobil Predsjedništva BiH koji je registrovan na Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, odnosno njenog supruga Bakira Izetbegovića.

Isto jutro sa adrese N1 je upućen upit na službene adrese Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Predsjedništvo BiH sa pitanjima po kojem osnovu i po čijoj odluci je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, koristila službeni automobil Predsjedništva BiH, piše N1.

Da su upiti stigli na adrese potvrđeno nam je isti dan, u utorak 18. aprila - telefonski i usmeno.

Dan kasnije, N1 saznaje da je Škodom Superb u kojoj su na poslovni put u Tuzlu putovale uposlenice KCUS-a upravljao - službeni vozač Predsjedništva BiH. Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je sekretarica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u centrali SDA.

Sedam dana kasnije, ponedjeljak 24. april - odgovora iz Predsjedništva BiH i KCUS-a nema. U obje press službe i dalje čekaju na odgovor iz kabineta nadležnih, u ovom slučaju Bakira Izetbegovića i Sebije Izetbegović.

"Kada nam stigne odgovor iz Kabineta u press službu, odmah ćemo ga proslijediti", rečeno je za N1 u Službi za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

U Sekretarijatu Predsjedništva BiH je, također, rečeno da ni oni nemaju zvaničan odgovor na pitanje o službenom automobilu, a na KCUS-u isti odgovor.

S druge strane, kabinet i služba za odnose s javnošću ove državne institucije je imala vremena da se ekspresno pozabavi demantijem teksta objavljenog na portalu Žurnal.ba. Tekst objavljen u subotu popodne demantovan  je iz Predsjedništva BiH isti dan.

Tokom prošle sedmice Služba za odnose s javnošću izvještavala je o prisustvu Bakira Izetbegovića na Međunarodnom naučnom simpoziju u Zagrebu, druženje u svom kabinetu sa producenticom filma Posljednja epoha i sastanak sa delegacijom boračkih udruženja KS.

(Merima Druškić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.