24.4.2017. 20:30
0
Čampara lobirao kod Gutića da smiri situaciju u Tuzli, a od Kukića traži podršku za Izetbegovića
Nastavak maratonske sjednice Predsjedništva SDA od 29. marta koja je počela u 15 sati još uvijek traje, a zvaničnih informacija sa sjednice nema dok je napravljena samo jedna pauza tokom koje niko nije želio davati izjave osim informacije da će nakon okončanja nastavka sjednice održati još jedna sjednica Predsjedništva SDA

I na nastavku današnje sjednice burno je baš kao i 29. marta kada se razmatralo isključenje iz stranke Hamdije Fejzića zbog, kako je utvrdila istražna grupa SDA, napada koji se dogodio u Srebrenici na delegaciju SDA krajem januara. Čini se da je konsenzus oko ovog pitanja postignut, ali pred rukovodstvom SDA je novi problem, a dolazi iz Tuzle, tačnije Banovića. Prema informacijama, predsjednik KO SDA Tuzla Mirsad Kukić ponovo je zaprijetio protestima skoro 10.000 stanovnika Banovića ukoliko dio infrastrukture iz Reformske agende ne bude u Banovićima.

Glavne pregovore sa Kukićem i ovog puta je vodio član Predsjedništva SDA Aljoša Čampara koji je proteklog vikenda, prema nezvaničnim informacijama Patrije ugostio premijera TK Begu Gutića sa željom da smiri situaciju u SDA Tuzla. Gutić je navodno bez znanja Kukića putovao na sastanak sa Čamparom, a što je Kukić doživio kao uvredu. Navodno je danas Kukić u jednom sarajevskom tržnom centru to i kazao Čampari koji ga je nagovarao da da podršku predsjedniku Izetbegoviću u ovim za stranku teškim vremenima.

Izvjesno je da će sjednica potrajati i to čini se duže nego 29. marta kada je trajala 6 sati. U kasnim poslijepodnevnim satima u Centralu SDA stigla je i hrana za članove Predsjedništva.

(Patria/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.