24.4.2017. 22:00
2
Izetbegović: Četvorka je nanijela štetu svima, Fejzićeva odgovornost još nije utvrđena
Nakon završetka sjednice Predsjedništva SDA predsjednik Bakir Izetbegović kazao je da su se bavili unutrašnjim odnosima u stranci. Predsjedništvo SDA naložilo je regionalnim odborima da se suzdrže od uvođenja povjereništava.

Također, razriješeno je dosadašnje povjereništvo za Srebrenicu te je imenovan Ramiz Salkić, a za Hamdiju Fejzića bit će pokrenuta procedura da se smijeni sa mjesta OO Srebrenica, a ukoliko bude utvrđeno da ipak stoji iza napada na Adila Osmanovića i druge članove SDA u Srebrenici krajem januara ove godine povući će se druge sankcije, piše agencija Patria.

- Danas smo dobili pismo od Fezića u kojem on tvrdi da ne stoji iza napada i da mu je žao zbog svega te da bez obzira kakve odluke donese Predsjedništvo SDA stoji uz stranku i da će pomoći oko situacije u Srebrenici. Mi nismo nesporno utvrdili da on stoji iza napada tako da smo odlučili  da je ovo najbolje rješenje – kazao je Izetbegović.

Na pitanje novinara kako nije utvrđeno kad je grupa koju je osnovala SDA u izvještaju napisala jasno da Fejzić stoji iza napada Izetbegović kaže:

- Mi smo danas ispitivali tu grupu i sve odluke koje smo donijeli donesene su sa jednim ili dva glasa protiv. Svi smo mišljenja da se trebaju sačekati zvanične istrage koje se sprovode u RS-u pa da možemo donijeti konačan sud – istakao je Izetbegović.

Izetbegović je kazao da su “obavezali četvoricu zastupnika da glasaju za akcize, a uprkos tome Šepić i Sokolović glasali su protiv, a Mehmedović i Ahmetović bili suzdržani”. On je kazao da su time nanijeli štetu te je donesena odluka o isključenju Šepića iz stranke, dok su trojica preostalih dobila opomenu.

- Ovo je žuti karton, odnosno opomena, a znate svi šta znači drugi žuti karton jer je zaista neodgovorno ne samo od poslanika SDA nego i drugih koji su svojim glasanjem napravili zastoj kad je riječ o infrastrukturi i izgradnji. Ja sam bio spreman i to sam učinio i nazvati Milorada Dodika da akcize budu usvojene jer bi to donijelo neki hajr pa tako i drugi treba da budu spremni podržati dobre stvari – kazao je on.

Izetbegović je kazao da isključenje Šepića nije samo zbog akciza već se akumuliralo više stvari.

Što se tiče nedolaska na sjednicu Safera Demirović on je navodno opravdao to službenim putem u Sloveniju gdje je boravio po nalogu direktora rudnika čiji je uposlenik.

Mirsad Kukić predsjednik KO SDA TK kazao je da će Demirović biti prisutan ubuduće, a Izetbegović je dodao da nije bilo nikakvih ultimatuma od strane Kukića prema vrhu SDA.

(Patria/Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.