25.4.2017. 8:27
0
Razriješeno Povjereništvo SDA za Srebrenicu: Uputit ćemo inicijativu da se Hamdija Fejzić smijeni s pozicije potpredsjednika Glavnog odbora
Na današnjoj sjednici Predsjedništva Stranke demokratke akcije (SDA), posvećenoj isključivo odnosima unutar stranke kako je novinarima izjavio predsjednik Bakir Izetbegović, razriješen je raniji saziv Povjereništva SDA za Srebrenicu.

Predsjednik novog povjereništva bit će Ramiz Salkić. Do naredne sjednice Predsjedništva, on bi trebao da predlioži ostale članove, rekao je Izetbegović.

- Uputit ćemo inicijativu Glavnom odboru da Hamdiju Fejzića smijeni s pozicije potpredsjednika Glavnog odbora SDA. Nakon okončanja postupka utvrđivanja odgovornosti za napad na zamjenika predsjednika SDA Adila Osmanovića, razmotrit ćemo i druge mogućnosti - Izetbegovićeve su riječi.

Rekao je također da nema ništa od spekulacija o navodnim ucjenama stranačkom rkovodstvu od člana Predsjedništva stranke Mirsada Kukića.

Današnja sjednica Predsjedništva SDA karakteristična je po odluci o isključenju iz SDA Senada Šepića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i javnom ukoru stranke trojici članova također državnih poslanika Salki Sokoloviću, Šemsudinu Mehmedoviću i Sadiku Ahmetoviću.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.