25.4.2017. 18:43
0
Babić razgovarala s turskim ambasadorom Haldunom Kocom
Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) Ana Babić primila je danas ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koça sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj i budućoj saradnji, te je još jednom naglasila posebne odnose Bosne i Hercegovine i Turske.

Vežu nas kulturno-povijesne vrijednosti, ali i sličnost naših naroda. Vjerujem kako će ovo doprinijeti kvalitetnom nastavku naše dobre i plodonosne  saradnje - izjavila je  Babić.

Mnogo je polja na kojima postoji mogućnost saradnje, no, kako ambasador Koç ističe, posebno  su važni oni projekti koji otvaraju nova radna mjesta, koji jačaju ekonomiju što čini zemlju  stabilnijom i u konačnici interesantnijom za ulaganja, za ulazak svjetskih brendova i većih ulaganja.

Saradnja BiH i Sarajeva u oblasti obrazovanja već je prepoznatljiva i značajna,  te je turski ambasador istakao kako vjeruje da će Skupština KS znati prepoznati i podržati nove inicijative koje dolaze iz Turske u osnivanju i njegovanju obrazovnih institucija, saopćeno je iz Pres-službe KS.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.