27.4.2017. 16:56
2
Ispovijest oca pronađene djevojčice Amile
Bh. javnost jučer ujutro je potresla vijest da je nestala 13-godišnjakinja iz Sarajeva, a da joj se svaki trag izgubio dan ranije kada je njen otac policiji prijavio nestanak.

Jutro poslije razgovarali smo sa Amilinim ocem Nedžadom koji je rekao da je Amila dobro i da je sve bila obična dječija igra koja je sve koštala živaca i zdravlja.

Podsjetimo, djevojčica je posljednji put bila viđena u utorak, a u noći sa utorka na srijedu brojni stanovnici Sarajeva, ali i okolnih mjesta u Federaciji BiH i Republici Srpskoj su se organizovali kako bi pretražili brojne ulice, naselja i objekte s ciljem pronalaska Amile. Napravljena je i Facebook grupa gdje građani koordinisali potragu. Sinoć u 19 sati iz MUP-a KS za N1 je potvrđeno da je djevojčica pronađena bez ikakvih povreda.

"Sve je to bila dječija igra, koja nas je sve koštala živaca i zdravlja", rekao je za N1 Amilin otac.

On je kroz razgovor više puta pohvalio rad uposlenika MUP-a KS i MUP-a RS-a.

"Niko nije spavao, niti jedan policajac nije išao kući... I policija Kantona Sarajevo i policija u Republici Srpskoj i građani i premijer. Ovo mi je vratilo vjeru u državu", istakao je Rovčanin.

Rovčanin je neizmjerno zahvalan svima koji su na bilo koji način pokušali pronaći njegovu kćerku.

"Ne mogu da vjerujem da smo ovakvi. Ljudi nisu spavali kao ni ja samo da bi je našli. Cijela se država digla."

(Merima Druškić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.