27.4.2017. 19:23
2
Vlada KS o Južnoj longitudinali: Prihvataju se zahtjevi građana Hrasno Brdo
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela Zaključak kojim se podržava realizacija Projekta izgradnje druge faze Južne longitudinale uz prihvatanje zahtjeva građana MZ Hrasno Brdo i izradu novog projektnog rješenja raskrsnice sa IV transverzalom.

Novo projektno rješenje se usvaja uz poštivanje funkcionalnosti i bezbjednosti saobraćaja na predmetnoj raskrsnici.

Ministarstvu saobraćaja - Direkciji za puteve nalaže se da kao investitor pribavi potrebne saglasnosti i pristupi korekcijama projekta uz prihvatanje novoprojektovanih elemenata koji odstupaju od tehničkih normativa.

Odobrava se izvođenje radova koji su uzrokovani novim rješenjem, a što će prouzrokovati dodatne troškove projektovanja i zastoja radova, kao i produženje roka izvođenja radova.

Prethodno rješenje Direkcije za puteve u potpunosti rješava probleme pothodnika koji čak ima 24 časovni video - nadzor.

U rješavanju ove problematike maksimalno je bila uključena lokalna zajednica, načelnik Općine Novog Sarajeva Nedžad Koldžo i Mjesna zajednica.


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.