30.4.2017. 9:52
0
Uprkos teškoj situaciji u kojoj se nalazi RS, Dodik naglasio da se moraju poštovati radnička prava
Institucije Republike Srpske (RS) nastavit će da budu maksimalno posvećene poštovanju radničkih prava, nastojat će da sačuvaju što veći broj radnih mjesta, poboljšaju položaj radnika i stvore uslove za novo zapošljavanje, poručio je predsjednik RS-a Milorad Dodik, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

Simbolika proslave tog datuma je, kako je naveo, da se istakne i podsjeti na prava i zaštitu radnika, socijalnu pravdu, solidarnost i druge vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo.

Dodik je građanima u RS-u čestitao Međunarodni praznik rada.

U RS-u se za prvomajske praznike ne radi 1. i 2.maja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.