1.5.2017. 13:15
0
Dodik: Potrebno je da svako odaje poštu svojim stradalim sunarodnicima
Delegacije iz Republike Srpske (RS) ove godine neće u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu obilježavati 25 godina od stradanja vojnika JNA, jer ne žele da srpski narod bude dodatno ponižen – ustvrdio je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik.
Kazao je da „ne treba dozvoliti da svijeće i položeno cvijeće opet završe u kontejnerima“.

- To je dodatno poniženje i zašto bismo se mi tome izlagali. To govori o drugoj strani u BiH, ne o nama. Odavno sam uvjeren da od BiH nema ništa kada na ovaj način ne može da istrpi i prihvati pomirenje – naveo je Dodik novinarima u Bosanskoj Gradišci ustvrdivši da se u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici „nesumnjivo dogodio ratni zločin, koji pokazuje da politički dogovor o napuštanju vojnika JNA Sarajeva nije bio poštovan“.

Istakao je da je potrebno "da svako odaje poštu svojim stradalim sunarodnicima i da se to poštuje, a ne omalovažava, kao što se ranije moglo vidjeti". 

Pomen stradalim vojnicima JNA delegacije iz RS-a 3.maja održat će u Miljevićima u Istočnom Sarajevu, a Dodik je dodao da će se vidjeti kako će se to obilježavati narednih godina.

Danas je spustio vijenac s mosta u Savu u Bosnaskoj Gradišci povodom obilježavanja 22 godine od stradanja Srba u akciji “Bljesak”.

Ponovio je stav da bez RS-a nema ni srpskog naroda.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.