3.5.2017. 19:53
2
Kad ne može u Evropi Thompson pjeva u Mostaru
Tri mjeseca nakon neumskog skupa „Hrvati nositelji evropskih vrijednosti“ u Mostaru će biti održan skup podrške hrvatskim uznicima u Hagu.

Na skupu podrške koji će u organizaciji udruženja „Hrvatsko srce nade“ biti održan na gradskom stadionu Pod Bijelim brijegom pjevat će poznati hrvatski pjevač nacionalističkih pjesama Marko Perković Thompson, zatim Mate Bulić i još neki hercegovački pjevači.

Na plakatima kojima se građani Mostara i Hercegovine pozivaju da dođu na skup podrške stoji da će se koncert održati na stadionu HŠK Zrinjski. Kompletna politika i način shvatanja evropskih vrijednosti HDZ-a i Dragana Čovića mogao bi se preslikati na taj plakat.

Na stadionu koji je HDZ u ratu nasilno dodijelio Zrinjskom i protjerao s njega Velež, stadionu koji su svojim sredstvima gradili svi građani Mostara, stadionu koji je u ratu služio kao logor za Bošnjake i Srbe Hercegovine, pjevat će osoba kojoj su zbog javnog veličanja fašizma na javnim nastupima zabranjeni koncerti u mnogim evropskim državama poput Austrije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, a sve u svrhu podrške nekadašnjim liderima tzv. Herceg-Bosne (Prlić, Praljak, Ćorić, Petković, Stojić, Pušić) koji su u Haškom sudu prvostepeno osuđeni na 111 godina zatvora.

Ako je Thompsonu zabranjeno pjevanje širom Evrope, o kakvim onda evropskim vrijednostima mogu govoriti čelnici HDZ-a?

Skup podrške „haškim uznicima“ nije ništa drugo nego sipanje soli na nikad zarasle rane hiljadama stanovnika Dretelja, Heliodroma...

Kada bi Dragan Čović rekao da je mlijeko crno, to bi bilo daleko vjerodostojnije od priče o evropskim vrijednostima koje on tako zdušno promiče. 


(Patria/Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.