4.5.2017. 14:08
0
Halid Genjac: Proglašenje štetnim po vitalni interes potpisalo pet bošnjačkih delegata
Predsjedavajući Kluba bošnjačkih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac, nakon što je prihvaćen zahtjev Kluba delegata HDZ-a BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku, je kazao da je tekst koji je predložen štetan po vitalni interes bošnjačkog naroda te da upućuju Kolegiju izjavu o tome.

Po njegovim riječima, proglašenje štetnim po vitalni interes potpisalo je svih pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda.

Nakon toga, u skladu s procedurom, imenovana je tročlana Komisija koja bi u roku od pet dana trebala pokušati riješiti to pitanje. U Komisiji su Halid Genjac, Bariša Čolak i Sredoje Nović.

Predsjedavajući Doma Bariša Čolak je, citirajući Poslovnik Doma naroda, kazao da ako komisija ne uspije u roku od pet dana riješiti pitanje, predmet se upućuje Ustavnom sudu BiH koji će po hitnom postupku preispitati proceduralnu ispravnost predmeta.

- Obzirom da sam siguran da neće biti suglasja, ja ne mogu dati suglasnost na to, predlažem da samo konstatiramo da se nismo usuglasili i predlažem da se Ustavnom sudu BiH po hitnom postupku uputi prijedlog kako bi se preispitala proceduralna ispravnost predmeta - kazao je Čolak.

Nakon njegovog prijedloga data je kraća pauza u zasjedanju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.