4.5.2017. 14:54
0
Dodik: SNSD će ponovo uspostaviti skupštinsku većinu u Srebrenici
Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će SNSD ponovo uspostaviti većinu u Skupštini općine Srebrenica.

Na pitanje kako će do izvesti, Dodik je rekao da će razgovarati i dogovarati, ali će sigurno ponovo imati većinu u toj lokalnoj zajednici.

Izrazio je iznenađenje što je, kako je naveo, SDS otišao u drugi blok i formirao novu skupštinsku većinu sa SDA, jer, tvrdi, sada imaju manje nego što bi mogli da dobiju.

- Bilo je nepotrebno da SDS remeti skupštinsku većinu i ponovo uspostavi tamo bošnjačke stranke, prvenstveno SDA, koja vodi isključivo bošnjačku politiku – rekao je Dodik nakon razgovara danas u Banjoj Luci s načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, ustvrdivši da je SDS odgovoran jer je došlo do nove skupštinske većine "koja je štetna za RS".

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić je rekao da je na prošloj sjednici lokalne skupštine bilo neregularnosti, kada je došlo do smjene dotadašnjih lokalnih funkcionera.

- I pored toga želimo jedinstvo srpskih stranaka u Srebrenici, ali to ne možemo bez najjače stranke, SNSD-a, koji broji pet odbornika u lokalnom parlamentu – rekao je Grujičić.

Pozvao je one koji su, kako je naveo, pokušali da poljuljaju vlast u Srebrenici da se vrate, te najavio da će učiniti sve da skupštinska većina bude stabilna i u službi građana, a to sadašnja nije.

Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović je rekao da je Srebrenica važna lokalna zajednica za RS te pozvao SDS da se priključi skupštinskoj većini u toj općini, kako bi zajedno s načelnikom radili na poslovima od interesa za građane.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.