5.5.2017. 13:05
0
Softić: Mehmedović, Sokolović i Ahmetović sami će odlučiti o svom isključenju iz SDA
Safet Softić, potpredsjednik SDA kazao je danas da ova stranka smatra neophodnim usvajanje seta zakona o akcizama kojima bi se pokrenuo proces izgradnje saobraćajnica širom BiH, a potrebno je i povući sredstva stranih kreditora i krenuti u procese izgradnje, a oni koji to osporavaju direktno koče ove procese, piše agencija Patria.

Softić smatra da poskupljenje goriva od 15 feninga ne bi nužno utjecalo na poskupljenje roba za široku upotrebu, te da bi trebalo zaštititi poljoprivrednike. 
 
Softić je iznio i tvrdnju da bi usvajanjem akciza bila otvorena gradilišta na više od 100 mjesta, autoput na Koridoru Vc bi bio u potpunosti završen, izgradilo bi se 157 km novog autoputa, a bile bi unaprijeđene regionalne i magistralne ceste, te bi bilo izgrađeno novih 89 km ovih cesta.
 
Jedno od pitanja odnosilo se na izmjene Izbornog zakona koje je predložio HDZ BiH, a Softić je kazao da se do rješenja može doći zajedničkim dijalogom i kompromisom. SDA neće dati podršku ovim izmjenama ni na sjednici PD PS BiH 10. maja kao što nije ni jučer na Domu naroda već je Klub Bošnjaka pokrenuo mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa. 
 
Softić je komentirao i situaciju sa četvoricom zastupnika koji su izašli iz Kluba SDA te je kazao da je Šepić isključen, a da će ostala trojica svojim postupcima na glasanju sami donijeti odluku o tome hoće li biti isključeni iz SDA. 

- Ukoliko formiraju nezavisni klub, ja se nadam da neće do toga doći jer ova trojica poslanika imaju imena i prezimena i ulogu u SDA i u stranci su od 90-ih godina - kazao je Softić.
 
Softić je odgovarajući na pitanje o smjeni Borjane Krišto i Šefika Džaferovića kazao da se nada da do toga neće doći ali da ukoliko se to desi doći će do velikih turbulencija i do promjene parlamentarne većine.

- Šefik Džaferović je poslanik sa najviše osvojenih glasova i bila bi šteta da ga smijene  - kazao je Softić.

Inače, na pitanje novinarke Patrije koji je stranački organ zasjedao pa se Softić danas obraća, potpredsjednik SDA je kazao da govori u ime SDA.   

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.