8.5.2017. 15:00
0
Ambasador Švedske: Vidimo zemlje zapadnog Balkana u EU
Ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg izjavio je danas u Banjoj Luci da zemlje zapadnog Balkana vidi u Evropskoj uniji (EU).

Podsjetio je i na nedavnu posjetu Bosni i Hercegovini ministrice vanjskih poslova Kraljevine Švedske Margot Wallström, te dodao i da je tada rečeno da EU želi da vidi BiH kao punopravnu članicu evropske zajednice zemalja.

-Švedska je predana integraciji zapadnog Balkana u EU, rekao je ambasador Hagelberg izrazivši nadu da je to i mišljenje zemalja tog područja.

Govoreći o EU, u okviru „Evropskog cafea“ danas u Banjoj Luci, u organizaciji Friedrich Ebert Stiftung i Helsinškog parlamenta građana Banja Luka, istakao je da  se EU suočava s mnogim izazovima, ekonomskom krizom, migrantima, Bregzitom, ali je uvjeren i da raste podrška za EU u većini zemalja.

Ukazao je i na potrebu integracije ekonomija, te istakao da, nakon odluke Velike Britanije da istupi iz EU slijede pregovori, ali da će između njih sigurno ostati određeni odnos.

-U Švedskoj je nezamislivo da mi napustimo EU. Tamo pripadamo, to nas čini jačim, bogatijim..., rekao je ambasador Hagelberg.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.