8.5.2017. 17:16
0
Poslanici složni: Vijeće ministara odgovorno što akcize četiri puta padaju na Parlamentu
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa "za" i pet glasova "protiv", nije danas, u prvoj komisijskoj fazi, podržala set zakona koji se odnosi na akcize, a koje je predložilo Vijeće ministara BiH, piše Patria.

Član Komisije i poslanik SBB-a Mirsad Isaković kazao je da je razočaran ishodom današnje sjednice na kojoj je Komisija za finansije i budžet dala negativno mišljenje na set zakona koji predviđa povećanje akciza na gorivo. Ali, na pitanje novinara Patrije ko je najodgovorniji što ovaj važan set zakona po četvrti put pada Isaković jasno kaže:

- Ako četiri puta puštate u proceduru isti zakon, a on ne prođe, onda je logično da neko mora snositi odgovornost - mišljenja je Isaković dodajući da su zamjerke bile to da nije urađena postbenefitna analiza, odnosno o koliko kilometara autoputa se radi, koliko je radnih mjesta i slično.

- Vijeće ministara BiH moralo je mnogo uraditi na ovom polju. Morali su uraditi ovu postbenefitnu analizu. Mislim da je posrijedi nerazumijevanje, odnosno da Vijeće ministara BiH nije pojasnilo javnosti o čemu se radi - naveo je Isaković.

Član Komisije za finansije i budžet i poslanik DF-a u Parlamentu BiH Damir Bećirović istakao je „ako drugi put budemo imali negativno mišljenje u Komisiji, to je razlog za ostavku Vijeća ministara BiH i predsjedavajućeg Denisa Zvizdića."


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.