12.5.2017. 8:13
0
Stanje na putevima
Prema prikupljenim podacima, jutros se u Hercegovini i ponegdje u Bosni saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok se u ostalim područjima vozi po pretežno suhom kolovozu. Posebnih ograničenja za sada nema, a vozače savjetujemo da, bez obzira na saobraćajne i vremenske uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

U toku su sanacioni radovi na dionici autoputa A-1 Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (radovi na vijaduktu Bojnik i kod tunela Igman), zbog čega se saobraća sporije-jednom trakom. Također, zbog sanacije klizišta u mjestu Donji Tičići (A-1 Zenica jug-Kakanj) saobraća se jednom trakom, uz poštivanje postavljene signalizacije.

Danas se finaliziraju radovi na dionici M-18 Sarajevo-Vogošća (dionica Koševsko brdo-Bare), pa će se saobraćati usporeno-jednom trakom. Sanacioni radovi izvode se i na dionici M-17 Ilidža-Blažuj. 

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja: Jablanica-Mostar, Poriče-Kupres i Banja Luka-Čelinac.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno dolazi do zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša (od 11 do 15 sati).


(Bihamk)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.