15.5.2017. 13:27
0
Pendeš - Cooper: Odlučna potpora SAD-a BiH na putu ka NATO
Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas u posjet obnašateljicu dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog tajnika za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju Lauru Cooper, kojoj je zaželjela dobrodošlicu u Ministarstvo obrane i izrazila zadovoljstvo posjetom.

Tijekom sastanka, kako je i dogovoreno, Pendeš je upoznala nazočne s radom i ciljevima Ministarstva obrane, s angažmanom Oružanih snaga BiH u misijama potpore miru u svijetu u okviru koalicijskih snaga pod vodstvom NATO-a, UN-a i EU, protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini, aktivnostima na procesu rješavanja viškova naoružanja, streljiva i MES-a te o poduzetim koracima kada je u pitanju registracija nepokretne perspektivne vojne imovine.

Naglasila je da su prioriteti u radu Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine put ka euroatlantskim integracijama te upoznala nazočne o Planu modernizacije OSBiH koji je sastavni dio usvojenog dokumenta “Pregleda obrane”.

-Naš fokus je da što prije odradimo sve kako bismo dobili aktivaciju MAP-a - kazala je ministrica obrane BiH. 

Pendeš se zahvalila na sveobuhvatnoj pomoći i potpori koju SAD pruža Bosni i Hercegovini te iskoristila priliku i izrazila zahvalnost za donaciju 24 visokomobilna višenamjenska motorna vozila – Humvee, koje je Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala Ministarstvu obrane BiH ove godine.

Obnašateljica dužnosti zamjenika pomoćnika američkog državnog tajnika za Rusiju, Ukrajinu i Euroaziju Laura Cooper kazala je da podržava sve dosadašnje bh. aktivnosti koje su poduzete u cilju aktiviranja MAP-a, te svojim prijedlozima izrazila potporu za što skoriju implementaciju ciljeva iz MAP-a a osobito onih koji se odnose na rješavanje neperspektivne vojne imovine. Također, izrazila je potporu pripadnicima OSBiH  za sudjelovanje u mirovnim misijama i u svim drugim važnim procesima za napredak BiH u euroatlantske integracije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.  


(Fena/Admir Oručević)

SADPendes
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.