15.5.2017. 13:48
3
Iako su bili najavljeni: MUP KS kaznio organizatore protesta u Hrasnom sa 4.750 KM
MUP KS izdao je prekršajni nalog u iznosu od 3.000 KM Udruženju „Odred Hrasno Brdo Općine Novo Sarajevo“ jer su 27. aprila 2017. godine navodno onemogućili prolazak vozila hitne pomoći, vatrogasaca i javnog gradskog saobraćaja.

Udruženje je PU Novo Sarajevo najavilo protest za 27. april u periodu od 17 do 17:30. Stotine građana MZ Hrasno Brdo okupile su se na saobraćajnici kod AS pekare negodujući zbog izgradnje kružnog toka na koji ne bi imali direktno uključenje.

Osim Udruženja, prekršajne naloge dobili su i Enver Zornić i Enver Dervišević u iznosu od 1.000, odnosno 750 KM.

Kako je za agenciju Patria kazao Zornić na njegovom nalogu piše da je onemogućio prolazak vozila hitne pomoći, vatrogasaca i gradskog saobraćaja, dok je Dervišević navodno narušavao javni red i mir.

- Naloge smo dobili na kućnu adresu i to 14 dana nakon protesta. Nije mi jasno kako smo mi dobili prekršajne naloge, a nisu su nas čak ni legitimisali pripadnici MUP KS. Potpisali smo da ne prihvatamo odgovornost i sad čekamo poziv sa suda – kaže Zornić.

Napominje da mu nije jasno ko ih je označio kao organizatore protesta, niti ih je ko upozorio da su prekršili odredbe zakona.

Također, Zornić kaže da nisu okupljeni građani zaustavili saobraćaj već policija na Grbavici i na Aneksu.

Podsjećamo, stanovnici su izašli na saobraćajnicu u znak protesta i nezadovoljstva izgradnjom južne longitudinale jer bi 7.500 stanovnika bilo odsječeno od ove ceste bez drektnog uključenja. Građani su tražili da im se obrati načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te su se nakon njegovog dolaska na lice mjesta i obećanja da su prihvaćeni njihovi zahtjevi sklonili sa ceste. 


(Patria/Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.