15.5.2017. 16:50
0
Veliko nevrijeme pogodilo Ljubinje i Trebinje, padao grad veličine oraha
Područje opštine Ljubinje danas je zahvatilo jako nevrijeme praćeno gradom veličine oraha, koji je nanio veliku štetu poljoprivrednicima, javlja dopisnik Srne.

Nevrijeme je počelo oko 13.00 časova i trajalo četrdesetak minuta, a posebno je stradao sjeverni i istočni dio Ljubinskog polja, gdje je skoro u potpunosti uništeno voće, povrće i duvan. 

Ljubinski poljoprivrednici kažu da ih je iznenadilo ovo nevrijeme, podsjećajući da su velike štete pretrpjeli i tokom aprilskih mrazeva. 

"Pao je takav grad da su njive u potpunosti pobijelile i sve što smo posadili uništeno je", kaže jedan od stanovnika Ljubinja koji živi od poljoprivrede. 

Nevrijeme praćeno jakim gradom danas je oko 14.30 časova zahvatilo i područje Trebinja, ali je zasad nepoznato koliku je štetu nanijelo ovdašnjoj poljoprivredi.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.