16.5.2017. 11:31
0
Salkić: Srebrenici treba skupštinska većina koja će raditi u interesu građana
Srebrenici treba snažna skupštinska većina Srba i Bošnjaka koja će raditi u interesu svih građana i koja će širiti ideju suživota i tolerancije - izjavio je predsjednik povjereništva SDA za Srebrenicu Ramiz Salkić, koji je danas u Srebrenici razgovarao sa zamjenikom načelnika Općine Nerminom Alivukovićem, predsjednikom Skupštine općine Srebrenica Alijom Tabakovićem i odbornicima iz SDA.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Srebrenici, a zajednički stav je, ističe Salkić, da nije realno očekivati da se napravi samo srpska ili bošnjačka većina, već snažna skupštinska većina Srba i Bošnjaka koja će djelovati u interesu svih građana.

-U tom pravcu ćemo dalje da radimo - poručio je Salkić nakon sastanka.

Očekuje da će svi izabrani odbornici s liste saveza stranke SDA i Stranke za BiH u Skupštini općine Srebrenica u budućnosti djelovati jedinstveno.

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković kaže da je akcent na sastanku stavljen na stanje kluba odbornika SDA te narednim aktivnostima koje Salkić planira provesti kao povjerenik SDA u Srebrenici.

-Trenutno, skupštinska većina je stabila i nema nikakvog razloga da se raspada te pozivamo sve druge političke partije da se priključe uz pravilo da se moraju poštovati zakon i procedure - rekao je Feni Tabaković.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.