17.5.2017. 18:38
1
Uloga Komisije kojom predsjedava Zukić koji je trenutno u zatvoru: Određuje plate zastupnika, korištenje službenih automobila
Generalni sekretar SDA i federalni zastupnik Amir Zukić neće biti smijenjen sa čela Administrativne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, iako se već tri mjeseca nalazi u pritvoru. Prijedlog za Zukićevu smjenu nije dobio dovoljnu podršku u Predstavničkom domu.

Administrativna komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kojom predsjedava Zukić, dopredsjedavajući je Mladen Bošković a broji još devet članova, svi zastupnici u Parlamentu, priprema, utvrđuje i donosi akte kojima se uređuju naknade plaća zastupnika u Zastupničkom domu, plaće dužnosnika koje bira, odnosno imenuje Zastupnički dom, kao i naknade određenih materijalnih troškova zastupnika i dužnosnika.

Ova komisija utvrđuje i visinu naknade i posebne naknade za rad članovima radnih tijela izabranih iz reda naučnih, stručnih i javnih djelatnika; obavlja sve poslove u vezi s osiguranjem stanova za potrebe Zastupničkoga doma i Zajedničkih službi Parlamenta Federacije i raspolaže tim stanovima, odlučuje o njihovom dodjeljivanju na korištenje; utvrđuje uvjete i način korištenja putničkih automobila za obavljanje službenih poslova...

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Zukića zajedno sa nekoliko drugih osoba za nezakonito zapošljavanje, uzimanje mita, zloupotrebu položaja. Uhapšen je 17. februara, piše NAP. 

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.