18.5.2017. 17:47
0
"Bakir i Dodik ne mogu opstati jedan bez drugog"
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica tvrdi da lideri SNSD-a Milorad Dodik i SDA Bakir Izetbegović ne mogu da opstanu na političkoj sceni jedan bez drugog, te poručio da zaustave priče kojima šire strah kod građana, umjesto da im omoguće bolji život i perspektivu u budućnosti.

"Opet je krenuo medijski obračun Dodika i Izetbegovića. I to se uvijek dešava kada je poljuljan politički rejting jednog od njih ili obojice", rekao je Govedarica. 

On kaže da Izetbegović i Dodik treba da "zaustave medijski rat kojim žele da skrenu pažnju javnosti s gorućih ekonomskih problema". 

"Oni moraju da vide kako da se omogući perspektiva za sve građane u BiH, kako Republika Srpska i Federacija BiH ne bi ostale samo prazne ljušture sa starim stanovništvom", rekao je Govedarica za Fenu, prenose mediji. 

On je naglasio da je pitanje revizije presude BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu završeno, što je "veliki Izetbegovićev poraz", na šta je ukazivao i onda kada je revizija zatražena, jer, kako tvrdi, takvo razmišljanje vodi ka političkom debaklu. 

"BiH može da živi samo na dejtonskim principima, koji omogućavaju mir i stabilnost, kao osnovne pretpostavke da se gradi bolji život za građane i njihov opstanak na ovim prostorima", zaključio je Govedarica. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.