19.5.2017. 22:45
1
Zloupotreba položaja Igora Pejića: Naknade za odvojen život, a svi u Sarajevu!
Sekretar Ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić je krajem aprila 2017. godine potpisao rješenje kojim sam sebi obustavlja primanje naknade za odvojeni život. Ovu naknadu je primao još od imenovanja na poziciju sekretara ministarstva, odnosno od 30. septembra 2013. godine, piše Patria.

No, izvori iz Ministarstva prometa i komunikacija kaže za Patriju da su uposlenici ove institucije bili iznenađeni da je on uopće imao ovu naknadu.

- Nejasno je za šta je primao naknadu i od koga je bio odvojen kad mu je cijela porodica u Sarajevu još od septembra mjeseca 2016. godine, kada mu je najmlađe dijete upisano u Katolički školski centar u Sarajevu? Takođe, supruga mu je uposlenica Central osiguranja u Sarajevu o čemu postoje dokazi i u Poreskoj upravi FBiH – kaže naš izvor iz Ministarstva.

Podsjećamo, Central osiguranje u kojem je zaposlena supruga Igora Pejića, u vlasništvu je Ivana Ševe i njegove familije, koja je vlasnik i Centra za obrazovanje u Širokom Brijegu, i najvećeg broja stanica tehničkih pregleda u Federaciji BiH, i centra za vozila Centar motor Široki Brijeg koji radi i homologaciju i certificiranje vozila. Tu su još i izdavanje ADR certifikata za vozila koja služe za prevoz opasnih materija, ali i izdavanje ATP certifikata za vozila koja služe za prevoz lako kvarljive robe.

Odobrenje za izdavanje ovih certifikata im je ponovo dalo državno ministarstvo. A, poznato je da oni jedini u BiH imaju i odobrenje za certificiranje vozača u međunarodnom drumskom prevozu.

- U ispostavama Centra za obrazovanje iz Širokog Brijega se između ostalog stiču i diplome za KV vozača. Zvanje KV vozača je prema propisima i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj obavezno da bi neko mogao raditi kao profesionalni vozač. To znači da je uvezan sistem zloupotreba, ne samo na državnom nego i na entitetskom nivou – dodao je naš izvor.

Pitanje je dana kada će nadležni organi krenuti s istragom u vezi s pitanjima zloupotreba Pejića kojeg u Ministarstvu prometa nazivaju "stvarnim ministrom prometa i komunikacija BiH" koji u ovom ministarstvu ima neograničena ovlaštenja, a koja je dobio od ministra Ismira Juske još prošle godine. 

(NAP/Merima Druškić)

 
Igor Pejic
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.