20.5.2017. 9:09
0
Jedan od najpoznatijih holandskih novinara i pisaca Geert Mak družio se sa sarajevskom publikom
Publika u ateljeu 'Figure' bila je oduševljena načinom kako Mak razumije današnji svijet, detaljima koje primjećuje putujući i pišući o problemima, snovima, ideologiji običnih ljudi, ali i načinom na koji objašnjava kako politika uspjeva kontrolisati niže slojeve društva.
Geert Luzer Mak sarajevskoj publici u petak navečer najviše je govorio o svojoj knjizi 'Putovanja bez Johna, u potrazi za Amerikom'.

Rođen je 1964., godine. Danas je jedan od najpopularnijih holandskih novinara i pisaca, i jedan od vedećih evropskih pisaca. Aktivan je na mnogim područjima civilnog društva, a naročito na polju tumačenja evropske historije. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i Orden Legije časti za lična postignuća. Autor je i knjige 'Most', a prema njegovom bestseleru 'U Evropi' snimljena je i gledana TV serija.

- Sada maštam o tome kako sam redaktor u nekom malom lokalnom listu u Holandiji, i da živim u kući koja ima veliku baštu – rekao je Mak, ali najavio i nove dvije knjige koje priprema.

Knjige Geert Maka se mogu kupiti u BiH u knjižarama BuyBook, piše NAP.

(NAP/Alen Avdić) 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.