20.5.2017. 16:58
0
Komemoracija i sahrana akademika Borisa Tihog 22. maja u Sarajevu
Zajednička komemoracija Akademije nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH), Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta UNSA povodom smrti akademika Borisa Tihog bit će održana 22. maja u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Sahrana će biti obavljena istog dana na groblju Bare, a povorka kreće ispred ateističke kapele, saopćeno je iz ANUBiH.

Boris Tihi je rođen 1938. u Sarajevu. Završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu iz oblasti ekonomije. Specijalizirao je na Ekonomskom institutu u Napoliju, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Radio je dvije godine u Energoinvestu kao analitičar i 45 godina na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Ključne kvalifikacije: Tržišna i investiciona istraživanja, Planiranje, strategija i organizacija marketinga, Marketing neprofitnih organizacija, Europski biznis, Metodologija istraživanja u biznisu.

Bio je, između ostalog, šef Katedre za marketing i dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prorektor i rektor Univerziteta u Sarajevu, dekan Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology, gostujući profesor na više univerziteta u SAD, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i BiH, konsultant u više istraživačkih projekata, rukovodilac više postdiplomskih studija, alternativni guverner Svjetske banke za BiH.

Objavio je oko 30 stručnih radova u raznim zbornicima i časopisima u BiH. Učestvovao je u više od 80 raznih domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata, više puta na kongresima ekonomista, a bio je na 20 studijskih boravaka u SAD, Italiji, Poljskoj, Slovačkoj i Velikoj Britaniji. Gostovao je kao profesor na više od 20 fakulteta i univerziteta u BiH i u svijetu. Za dopisnog člana ANUBiH izabran je 2002, a za redovnog 2008. godine, saopćeno je.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.