22.5.2017. 8:25
0
Crnadak u New Yorku na ECOSOC Forumu o financiranju razvitka
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVP) Igor Crnadak učestvovat će u radu ECOSOC Foruma o financiranju razvitka, koji će biti održan u New Yorku od 22. do 25.maja, najavljeno je iz MVPBiH.

Ministar Crnadak će se učesnicima obratiti u uvodnom dijelu Foruma, 22. maja, na kojem će govoriti i glavni tajnik Ujedinjenih naroda António Guterres, predsjednik Ekonomskog i socijalnog vijeća (ECOSOC) Frederick Musiiwa Makamure Shava, evropski komesar za međunarodnu suradnju i razvitak Neven Mimica, a 24 zemlje će na Forumu biti predstavljene na ministarskoj razini.

ECOSOC Forum o financiranju razvitka održava se svake godine u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku s ciljem da se procijeni napredak, identificiraju prepreke i izazovi u provedbi zaključaka donesenih na Međunarodnoj konferenciji o financiranju razvitka u Adis Abebi 2015. godine, i prati provedba Agende održivog razvoja do 2030. godine.

Bosna i Hercegovina je na plenarnoj sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, izabrana za članicu Ekonomskog i socijalnog vijeća (ECOSOC) za 2017. godinu.

ECOSOC, kao Generalna skupština i Vijeće sigurnosti, spada u red glavnih organa UN-a, a čine ga 54 države članice.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.