22.5.2017. 10:07
0
Profesionalna inkluzija osoba s invaliditetom unutar poduzeća
"Profesionalna inkluzija osoba s invaliditetom" naziv je obuke koja je protekli tjedan održana u Mostaru, u sklopu projekta "O.P.T.I.O.N." ("Prevladavanje predrasuda i promocija novih alata za profesionalnu integraciju osoba s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori").

Obuka je okupila osobe s invaliditetom, članove njihovih obitelji, voditelje udruga osoba s invaliditetom i humanitarnih organizacija koji su zainteresirani za pokretanje socijalnog poduzeća.

Njima su predočeni specifični i praktični alati koji omogućuju profesionalnu integraciju osoba s invaliditetom unutar poduzeća.

Petnaest sudionika iz nevladinog sektora dobili su informacije, alate i savjete kako izgraditi inkluzivno okruženje koje promiče zadovoljstvo poslom koje će olakšati razvoj i integraciju osoba s invaliditetom kao zaposlenika.

Obuku su vodili stručnjaci za socijalno poduzetništvo i menadžment Daniele Bombardi i Tanja Raič Tarčuki.

Projekt "O.P.T.I.O.N." financira Europska unija. Ukupna vrijednost projekta je 136,970 eura, od čega je Europska unija osigurala 99,000 eura.

Projekt provodi Udruga "Vedri osmijeh" iz Mostara i Caritas Barske nadbiskupije, u suradnji s Caritasom BiH, Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih "Ivan Pavao II." i Udrugom paraplegičara "Bar". Sufinanciranje u iznosu od 33.470 eura osigurao je Caritas Italiana.

Svrha projekta je kroz prekograničnu suradnju BiH i Crne Gore raditi na uključivanju osoba s posebnim potrebama u društvo, i to na način da im se pruži prilika za profesionalno usavršavanje njihovih vještina, kroz socijalno poduzetništvo u obje države, priopćili su iz Udruge "Vedri osmijeh" Mostar.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.