22.5.2017. 14:55
15
Pitanje za peticu u školama u RS-u: Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992?
Polaganje testova u osnovnim školama u bh. entitetu Republika Srpska potpuno je u službi ratne politike koju je, nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, u potpunosti nastavilo rukovodstvo SDS-a, ali još žešće i stranka SNSD Milorada Dodika koji već dugo vlada ovim dijelom naše države, piše “Bosnian National Network”.

Pitanja za djecu u osnovnim školama u bh. entitetu RS imaju ratnohuškački karakter, ali i karakter potpunog negiranja historije koju priznaje cijeli svijet osim, očito, vlasti Milorada Dodika.
 
“Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992. godine”, pitanje je koje nosi najviše bodova na testiranju osnovaca u ovom bh. entitetu.

Pored ovog pitanja djeca se pitaju za naziv “prve srpske države na teritoriji Sarajevskog polja“, te se od njih traži da napišu “ime nekog od junaka iz njihovog kraja“.

Također, u pitanjima u vezi s orijentacijom i snalaženjem u prirodi, kao ponuđeni odgovori nude se šuma, godovi i crkva dok se u svim testovima nigdje ne spominje Bosna i Hercegovina već samo bh. entitet Republika Srpska i Srbija, prenosi “BNN“.


(Admir Oručević)

15
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.