23.5.2017. 14:10
1
Istina za Dženana: Počela peta protestna šetnja
Peta protestna šetnja koju je organizirala porodica ubijenog Dženana Memića krenula je prema zgradi Tužilaštva KS gdje će biti upućeni zahtjevi za otkrivanjem pravog ubice,

Nekoliko stotina građana, prijatelja, članova porodice nosi  transparente "Pravda za Dženana Memića" i "Istina za Dženana". Otac Muriz Memić kazao je da od početka tvrdi da je Dženan ubijen.

- Pozivam Tužilaštvo neka učini sve, da rade svoj posao, neka Dalida kaže ime ja ću prezime. Samo tražim da rade po prijavi, zadnju prijavu nisu čak ni iskoristili. Ja ću ustrajati u ovome, ovo je greška sistema, a ne pojedinca. Ovo nije pritisak na sud, sud radi korektno, Tužilaštvo vrši pritisak na mene. Tužilaštvo je htjelo nekoga zaštititi ali sada mora zaštititi sebe - kazao je Memić.

Tetka nastradalog mladića kazala je da peti put traže da neko radi svoj posao.

Sutra će na Kantonalnom sudu u Sarajevu biti održan nastavak suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću, a bit će prikazana i rekonstrukcija događaja od 8. februara 2016. godine. Te kobne noći 21-godišnji Memić je zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima dok je bio u društvu djevojke Alise Mutap, a 15. februara je preminuo na KCUS-u.


(Patria/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.