23.5.2017. 20:23
0
Veliko nevrijeme u Laktašima, grad nanio ogromnu štetu
Jako nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je danas općinu Laktaše.

Prema izjavama građana, led veličine lješnika praćen kišom intenzivno je padao 15 do 20 minuta i nanio veliku štetu, posebno u baštama i voćnjacima, javio je RTRS.

O količini leda koji je pao u dijelovovima ove općine svjedoči podatak da se nije otopio sve do večernjih sati, a kako tvrde stanovnici Laktaša, mogao se grabiti lopatama.

Laktaše je i prije nekoliko dana zahvatilo nevrijeme.

U prošlu subotu, kiša koja je intenzivno padala, također je izazvala veliku štetu u povrtnjacima.

Iz Protivgradne preventive RS-a su potvrdili da su, usljed gradonosnih oblaka, ispalili oko 100 protivgradnih raketa te da je grad, osim u Laktašima, padao i u Prnjavoru.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.