24.5.2017. 8:25
0
Na Bijambarama obilježavanje Evropskog dana parkova
Evropski dan parkova će bogatim programom biti obilježen danas i na zaštićenom pejzažu "Bijambare" u organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo.

Predstavnik te ustanove Mustafa Zvizdić kazao je Feni da su program, već tradicionalno, pripremili učenici Osnovne škole "Srednje" iz Srednjeg. Dodao je da projekt obilježavanja značajnih ekoloških datuma u saradnji s osnovnim i srednjim školama Ustanova realizuje već sedmu godinu te pozvao sve građane da bez obzira na vremenske prilike, dođu i uveličaju tu manifestaciju. 

Evropski Dan parkova se obilježava radi promocije zaštićenih dijelova prirode širom Evrope, te je kao inicijativa, pokrenut 1999. godine od EUROPARC Federacije. 

Dan se obilježava svakog 24. maja, te ima za cilje da približi ljude prirodi te podiže svijest o važnosti očuvanja prirode u urbanim sredinama.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.