24.5.2017. 11:06
0
Šarović i Silajdžić govornici na radionici "Pojas i put: Prilika za sve"
Udruženje Bosansko-kineskog prijateljstva u saradnji sa Asocijacijom nezavisnih intelektualaca "Krug 99" i Fakultetom političkih nauka u Sarajevu sutra organiziraju radionicu "Pojas i put: Prilika za sve", s ciljem informiranja što većeg broja aktera u BiH o inicijativi "Pojas i put".

Na radionici će biti raspravljano o prilikama koje se nalaze pred BiH i regijom u okviru te inicijative, kako bi bio dat što veći doprinos njenoj izgradnji i intenziviranju odnosa BiH i Narodne Republike (NR) Kine.

Radionicu će otvoriti zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo, a prisutnima će se obratiti i nekadašnji član Predsjedništva BiH, premijer i ministar vanjskih poslova Haris Silajdžić.

Učesnici radionice, između ostalih, bit će bivši ambasador BiH u Francuskoj i Egiptu Slobodan Šoja, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Anto Domazet, potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić te redovni profesor, zamjenik direktora Odjeljenja političkih nauka, direktor Centra za međunarodne poslove i kinesku diplomatiju na Kineskoj akademiji za upravu, prof. dr. Yu Jun.

Radionicu će moderirati predsjednik Udruženja Bosansko-kineskog prijateljstva Faruk Borić, najavljeno je iz tog udruženja.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.