24.5.2017. 19:08
0
Izetbegović: Važna uloga Jevreja u razvoju modernog bh. društva
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas u Sarajevu s delegacijom Svjetske jevrejske organizacije (WJRO) o problemu restitucije jevrejske imovine u BiH.


Predstavnici WJRO, na čelu s Robertom Blochom, informirali su Izetbegovića o aktivnostima koje poduzimaju na vraćanju imovine koja je jevrejskom narodu u BiH oduzeta za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Bloch je zahvalio za pomoć koja je pružena Jevrejima za vrijeme ratnih pogroma, ističući da su 53 osobe u BiH proglašene „pravednicima među narodima“.

Izetbegović je ukazao na važnu ulogu Jevreja u razvoju modernog bh. društva.

- Cijenimo sve ono što su jevrejske porodice napravile za BiH - istakao je, te dodao da će dati punu podršku rješavanju pitanja restitucije.

Izetbegović je na kraju ukazao na značajnu i pozitivnu ulogu Jevrejske zajednice u BiH, koja će u njemu uvijek imati aktivnog sagovornika.

Pored Roberta Blocha, sastanku su prisustvovali Ivan Čerešnješ i David Feinman, predstavnici WJRO-a, te ambasador Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH, saopćeno je iz Press službe Predsjedništva BiH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.