25.5.2017. 8:06
0
Projekt žrtava genocida za skretanja pažnje mladih na posljedice genocida
Udruženje Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa i Udruženje žrtava i svjedoka genocida pokrenuli su projekt za podizanje svijesti o genocidu u Srebrenici, te potrebi memorijalizacije i rada sa mlađim generacijama o razumijevanju značaja suočavanja s prošlošću i prevenciji zločina genocida u budućnosti.
Namjera organizatora je da, povodom 25. maja - Dana mladosti, u suradnji s pet univerziteta iz BiH (Sarajevo, Tuzla, Mostar, Zenica i Bihać) realiziraju akciju čišćenja nišana u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari, te kroz rad približi tematiku genocida i razumijevanje procesa suočavanja s prošlošću mlađim generacijama, posebno studentima.

Studenti će imati priliku i da upoznaju preživjele i sudjeluju na času historije, a organizatori vjeruju da će to biti prilika i za stjecanje prijateljstava. Nadaju se da će ista ili slična inicijativa biti organizirana i u drugim područjima, a da će inicijatori biti upravo studenti sudionici ovog projekta.

Projekt nazvan "Uređivanje Memorijalnog centra Srebrenica - Žepa - Dan mladosti" otvorit će danas u Memorijalnom centru predsjednica Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić i predstavnici studentskih unija svakog od pet univerziteta sudionika u projektu.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.