25.5.2017. 9:05
0
Mogherini: Ubrzati napore kako bi se ispunila očekivanja građana
Visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini organizirala je sinoć neformalno druženje sa premijerima država partnera iz regije Zapadnog Balkana, kako bi razgovarali o daljnjim koracima na evropskom putu ove regije, saopćeno je iz njenog ureda.

Druženju su prisustvovali premijer Crne Gore Duško Marković, premijer Kosova Isa Mustafa, premijer Albanije Edi Rama, premijer Srbije Aleksandar Vučić, mandatar za sastav vlade Makedonije Zoran Zaev, te predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Prisutni su izrazili svoju posvećenost nastavku rada na procesu evropskih integracija, što je i EU potvrdila na Evropskom vijeću u martu 2017. godine.

Izražena je odlučnost i snažan zajednički interes za jačanje saradnje i ostvarivanje vidljivih rezultata u cilju poboljšanja života građana ovog regiona.

Oni su naglasili opredjeljenje za dobrosusjedske odnose i produbljivanje razumijevanja unutar regije kroz uzajamno poštivanje i saradnju.

Visoka predstavnica je pozvala ovih šest premijera da ubrzaju potrebne napore kako bi se ispunila očekivanja građana i kako bi se njihove zemlje približile svojoj budućnosti u Evropskoj uniji.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.