26.5.2017. 14:40
1
Radončić-Ferguson: Nastaviti realizaciju Reformske agende
Najvažnije za Bosnu i Hercegovinu u ovom trenutku je da se nastavi realizacija tačaka iz Reformske agende i stabiliziraju političke prilike - zaključeno je tokom razgovora predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudina Radončića i ambasadora Velike Britanije u BiH Edwarda Fergusona.

Kako je saopćeno iz SBB-a, razgovarano je o procesima privatizacije u našoj zemlji. Uz to, istaknuta je i  neophodnost izrade više važnih strategija u kojima veliku pomoć pruža Velika Britanija, te potrebi da se u Parlamentranoj skupštini BiH usvoje zakoni koji će omogućiti nastavak uspješne saradanje sa MMF-om i drugim međunarodnim finansijskim institucijama, što je preduslov za brži infrastrukturni razvoj i otvaranje novih ranih mjesta.

Radončić je upoznao ambasadora Fergusona s potpunom posvećenošću SBB-a ovim strateškim ciljevima, ali je iznio i, kako se navodi, konkretne rezerve u odnosu na pojedine privatizacije, te da će SBB, u novonastalom kontekstu, ipak preispitati svoj dosadašnji stav podrške usvajanju akciza.

Na sastanku je potencirana važnost evropskog puta BiH i NATO integracija i neophodnosti stvaranja ambijenta za dolazak velikih stranih investitora u BiH. Ambasador Ferguson je još jednom naznačio iznimnu važnost usvajanja reformskih zakona u koji spada i zakon o akcizama.


(Fena/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.