26.5.2017. 20:44
0
Peti dan potrage za mladićima koji su stradali u Vrbasu: Ronioci MUP-a ZDK se pridružili pripadnicima FUCZ-a
Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas (26.5.2017. god.) nastavljaju potragu za dvojicom mladića koji su nestali nakon što su u nedjelju, 21.5.2017. godine, na magistralnom putu M-16 automobilom sletjeli s puta u rijeku Vrbas u općini Jajce.

Pripadnicima ronilačkog tima FUCZ danas su se pridružili i ronioci Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Ronilačka jedinica SIPE te pripadnici jedinice za podršku Srednjobosanskog kantona iz Travnika.

Nakon što je vođa ronilačkog tima FUCZ upoznao ostale sa situacijom na terenu, smanjenom vidljivošću zbog zamućenosti vode usljed kišnih padavina i korištenim metodama pretrage, nastavljena je potraga.

Zbog mutne vode i slabe vidljivosti, FUCZ u potragu je uključila i tim koji će lokaciju pretražiti sonarom sa kamerom kako bi se na pojedinim mjestima odredila dubina vode zbog sumnje da postoje grane na dnu koje bi mogle zaustaviti tijela nastradalih mladića.

Kako se za sljedeću sedmicu predviđaju povoljnije vremenske prilike, a time i bolja vidljivost u vodi, pripadnici ronilačkog tima FUCZ nastavit će od ponedjeljka sa intenzivnijom potragom.

FUCZ u ovu potragu uključila je svu opremu i obučene pripadnike ronilačkog i timova za spašavanje na vodi i pod vodom kako bi se tijela nestalih mladića što prije pronašla.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.