27.5.2017. 13:55
1
"Neka se Srbija bavi pitanjem jedinstva vlastite države. U to ne spada "čestitka" muslimanima u Srbiji tako što im se srušila džamija"
SDA najoštrije osuđuje jučerašnju izjavu odlazećeg srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića kako se "nada da će jednog dana Srbija i RS biti jedno". SDA se nada da je sa odlazećim Nikolićem odlazeći i odnos Srbije prema BiH koji je oličavao, reakcija je ove stranke na izjave srbijanskog predsjednika, piše agencija Patria.

- Izjave kojima se atakuje na teritorijalni integritet BiH su prepreka obnovi dobre saradnje zemalja zapadnog Balkana koju Srbija verbalno proklamuje. BiH je očuvala svoj teritorijalni integritet i suverenitet i u mnogo težim okolnostima, pa i onda kada je na BiH vršeći otvorenu agresiju atakovao Miloševićev srbijanski režim u kojem je Nikolić imao značajnu ulogu.

BiH će uvijek biti jedno, a neka Nikolićevi nasljednici vode računa o svojoj državi i neka joj pokušaju oprati obraz zbog jedinog genocida koji je izvršen u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, genocida u BiH, za koji je presudom Međunarodnog suda direktno proglašen odgovornim entitet RS, a Srbija odgovornom za njegovo nesprečavanje.

Neka se bave pitanjem jedinstva vlastite države i stanjem ljudskih prava u njoj. U to sigurno ne spada jučerašnja ramazanska "čestitka" muslimanima u Srbiji tako što će im pred džumu vlast srušiti džamiju.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.