28.5.2017. 13:55
0
Akcija Master: Predložen pritvor za sedam uhapšenih, a za troje mjere zabrane
Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za sedam osumnjičenih lica koja su uhapšena u akciji kodnog naziva "Master".


Akcija "Master" sprovedena je u borbi protiv organizovanog kriminala povezanog sa finansijskim kriminalom i koruptivnim krivičnim djelima, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH. 

Mjera pritvora za većinu osumnjičenih predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, a za jednog osumnjičenog i zbog pasnosti od bjekstva. 

U saopštenju se dodaje da su za troje osumnjičenih predložene mjere zabrane, koje uključuju zabranu preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, zabranu posjećivanja određenih mjesta ili područja i zabranu sastajanja sa određenim osobama. 

Akcija "Master" sprovedena je po nalogu Tužilaštva BiH, a akcijom je obuhvaćen veći broj osoba osumnjičen za organizovani kriminal, a u vezi sa finansijskim kriminalom, carinskim i poreskim utajama i koruptivnim krivičnim djelima, prilikom uvoza velikih količina tekstilne robe u BiH, kada su nezakonito umanjivane carinske i poreske dažbine, te na taj način nanesena šteta budžetu i svim građanima BiH. 

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.