29.5.2017. 16:10
0
Dom naroda PSBiH usvojio Finansijski i Godišnji izvještaj CBBiH za 2016. godinu
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio Finansijski izvještaj za godinu koja je završena 31. decembra 2016. i Godišnji izvještaj za 2016., čiji je podnosilac Centralna banka BiH.

Viceguvernerka Centralne banke BiH Milica Lakić je, obraćajući se delegatima, kazala da Centralna banka BiH posluje u skladu sa zakonom, gdje su definirali svoje ciljeve i prvenstveno osiguravaju stabilnost domaće valute po modelu valutnog odbora.

- Naš osnovni zadatak je monetarna stabilnost i očuvanje valutnog odbora - istaknula je ona.

Delegati su usvojili i Prijedlog izmjena i dopuna Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2016. godini, Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2016., kao i Izvještaj o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti za 2016. godinu, sa zaključcima nadležne parlamentarne komisije.

Dom naroda usvojio je i Prvi izvještaj monitoringa provođenja Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019, materijal Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Ljubomir Zuber je imenovan za člana Upravnog odbora Javnog radio- televizijskog servisa BiH iz reda ostalih.

Data je saglasnost za ratifikaciju nekoliko sporazuma i ugovora, među kojima i  Ugovora o zajmu (Projekat koridor 5-C - nastavak) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.