29.5.2017. 16:43
0
Okončano proljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a
Pozivom na daljnje jačanje Antiterorističke koalicije u borbi protiv ISIL-a te isticanjem potrebe jačanja saradnje zemalja članica u borbi protiv terorizma, kao i potrebe većeg izdvajanja sredstava za pomoć pogođenima u izbjegličkoj krizi, u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju danas je završeno proljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Trodnevno zasjedanje u čijem radu je učestvovao i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović, obilježila je rasprava o brojnim aktuelnim svjetskim temama i problemima.

Parlamentarna skupština NATO-a pozvala je na jačanje saradnje i partnerskih odnosa između Evropske unije i NATO-a, kao i na intenziviranje saradnje s NATO-om u rješavanju brojnih otvorenih pitanja u MENA regionu, posebno u Siriji i Libiji.

Tokom plenarnog zasjedanja snažno je podržana Deklaracija kojom se Gruziji daje podška na njenom euroatlantskom putu.

Na marginama zasjedanja u Tbilisiju, predsjedavajući Lovrinović imao je niz bilateralnih susreta sa članovima delegacija zemalja članica NATO-a. Tokom tih susreta razgovarano je o podršci evropskom i evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i, posebno, o podršci donošenju odluke o aktiviranju Akcionog plana za članstvo (MAP) Bosne i Hercegovine u NATO-u.

(FENA/Merima Druškić)

NATO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.