30.5.2017. 9:00
0
Popravljeni potopni stubići, na Baščaršiju samo uz važeće kartice
Potopni stubići u ulicama Bravadžiluk i Abadžiluk, koji su u sistemu kontrolisanog pristupa saobraćaja na Baščaršiji, ponovo su u funkciji. S obzirom da je tokom zimskih mjeseci, usljed veoma niskih temperatura, došlo do kvara stubića na pomenutim lokacijama, oni su upućeni proizvođaču na zamjenu ili servis, jer su bili u garantnom roku.

Za održavanje sistema kontrolisanog pristupa saobraćaja na Baščaršiji zadužena je firma Mibo komunikacije, koji su postavili stubiće odmah po isporuci inostranog proizvođača, prenosi agencija Patria.

S obzirom da dostavna vozila imaju pristup Baščaršiji samo uz kartice i u određenim terminima, Općina Stari Grad obavještava vlasnike kartica da će prolaz biti moguć samo sa važećim karticama. Kako većina izdatih kartica ističe u šestom mjesecu, pozivaju se korisnici kartica da iste obnove, s obzirom da će po isteku biti automatski blokirane i samim tim neupotrebljive.

Podsjećamo, kontrolisani pristup saobraćaja na Baščaršiji uspostavljen je u maju, prošle godine postavljanjem 36 fiksnih i devet potopnih stubića na devet lokacija pokrivenih video nadzorom, te 30 saobraćajnih znakova sa dopunskim tablama za pješačku zonu.

Na lokacijama sa potopnim stubićima moguć je prolaz samo u terminima od 06,00 do 09,00 sati i od 23,00 do 01,00 sati, a kartice za prolaz izdaju se u Službi za komunalne poslove Općine Stari Grad Sarajevo. Cijena kartice na godišnjem nivou iznosi 150 KM.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.