31.5.2017. 21:00
1
Planirali ste godišnji odmor van BiH? Pročitajte šta je sve zabranjeno nositi preko granice!
Ukoliko ste planirali da godišnji odmor provedete van BiH trebali biste obratiti pažnju ne prehrambene proizvode koje nosite preko granice, jer je uvedena zabrana prema kojoj se mliječni i mesni proizvodi uopće ne mogu prenijeti u EU.

Carinska uprava Hrvatske izdala je saopćenje u kojem se navodi da bh. građani tokom prelaska granice ne smiju posjedovati ni iznimno male količine mesa i mlijeka, piše Avaz.

 Pored toga, zabranjeno je i nošenje veće količine drugih artikala kao što su slatkiši, hljeb, voće, povrće...

- Unošenje lijekova za lične potrebe putnika moguće je u količinama potrebnim najviše za liječenje do mjesec, uz uslov da su odobreni od nadležnih tijela zemlje proizvođača i to uz posjedovanje nalaza s historijom bolesti i potvrde ljekara - stoji u saopćenju hrvatske Carinske uprave.

(Alen Avdić)

 

 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.