2.6.2017. 14:10
0
SDA i HDZ su od penzionera oteli 180 miliona KM, čime su opustošili Fond PIO
Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju koji je predložila SDA-ova Vlada Fadila Novalića loš je i nepravedan i dobro je što nije usvojen. Ovaj Zakon znači manje penzije za sve koji bi se penzionisali u budućnosti u odnosu na penzije prema trenutnom zakonu, saopćeno je iz SDP BiH, prenosi agencija Patria.


- Nastavnici, učitelji, ljekari, radnici u realnom sektoru, policajci, svi oni bi imali manje penzije prema SDA-ovom zakonu. Postojeći penzioneri bi se također vrlo brzo suočili sa smanjenjem penzija, jer bi ovakav zakon pao na Ustavnom sudu FBiH. U SDA namjerno prešućuju činjenicu da budžet Federacije BiH nije garant za isplatu penzija, jer je budžet odavno u deficitu, što znači da ne bi mogao podnijeti dodatne troškove iz PIO fonda, koji bi novim Zakonom nastali.

Dok je Vladu FBiH vodio SDP penzije su povećane dva puta za manje od tri godine. SDA i njena Vlada penzije sada dijeli iz kredita.

Poručujemo SDA da svog strateškog partnera HDZ, sa kojim odlično dijeli fotelje, javni novac i cijelu državu, ne fakturiše SDP-u. Neka svoja međusobna ucjenjivanja i podvale ne podmeću bilo kome, a ponajmanje nama u SDP-u.

SDA svjesno obmanjuje i ponižava građane optužujući opoziciju da se svrstala uz HDZ, odnosno da je opozicija kriva što se ništa ne radi. Pa upravo je HDZ njihov sadašnji, ali i skoro pa vječni koalicioni partner, te je stoga takva SDA logika najobičnije izbjegavanje odgovornosti.

SDA u čvrstoj saradnji sa HDZ-om već dvije decenije pustoši sve fondove u ovoj državi, pa su tako od penzionera oteli 180 miliona KM i upravo zbog tog duga Fond PIO danas ima velike probleme.

Sada se taj novac želi vratiti tako što bi se smanjile penzije svih budućih penzionera koji bi trebali platiti višegodišnju nesposobnost i lopovluk SDA - HDZ i njihovih kadrova. Mi u SDP ćemo učiniti sve da to zaustavimo.

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.