7.6.2017. 12:03
0
Radnici Lukavačkog GIKIL-a protestovali u Tuzli: Indijski investitor samo zadužuje kompaniju
Oko 300 radnika GIKIL-a (Gobal ispat koksne industrije Lukavac) održali su mirni protest u Tuzli, zbog nejrešene vlasničke strukture u kompaniji.

Većinski vlasnik kompanije, koja upošljava oko 1.000 radnika, je Vlada FBiH. Kao suosnivač se spominje i indijaki GSHL (Global Steel Holdings Ltd.) Radnici tvrde da kompanijom upravlja GSHL, ali da nikada nisu ispunili obaveze iz ugovora nakon ulaska u GIKL 2003. Naprotiv, kompanija tone u sve veće dugove.

Umjesto investicije od oko 40 miliona KM, GSHL je GIKIL opteretio kreditima, a imovinu kompanije založili pod hipoteku. Kao ulaganje u GIKIL iz GSHL-a su prikazao i repromaterijal kojeg su navodno kupovali također od svojih firmi.

Radnici najavljuju da će se uskoro zaputiti na proteste u Sarajevo, ukoliko vlasti ne provedu kontrolu u GIKIL-u, piše NAP.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.