8.6.2017. 11:30
0
Optužnica za poreznu utaju protiv Dragana Markovića i 'Miraga' iz Foče
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Dragana Markovića, rođenog 1969. godine u Foči, državljanina BiH i firme „MIRAGE“ d.o.o. Foča, sa sjedištem u Foči.

Optuženi se terete da su preko pomenute firme, čiji je osnivač i odgovorno lice Dragan Marković, tokom februara 2016. godine, počinili utaju PDV-a u iznosu od 23.207,21 KM, za koji iznos su oštetili budžet BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi Marković kao odgovorno lice u pravnom licu „Mirage“ d.o.o. Foča, u knjigovodstvenoj evidenciji i PDV prijavi nije prikazao, obračunao, prijavio i platio izlazni PDV te je time umanjio ostvarenu realizaciju manjka robe za pomenuti iznos.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA/Merima Druškić) 

Sud BiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.