8.6.2017. 21:19
0
Odgovor na Thompsona: Izložba fotografija "Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara"
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović otvorio je u četvrtak u Mostaru izložbu fotografija "Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara", koja je održana u sklopu manifestacije "Putevima pobjede Armije RBiH 92-95", a što su mnogi ocijenili kao svojevrsni odgovor na koncert Thompsona koje je čak osudio i PIC, piše Patria.
Izetbegović je kazao da je HNS-u ovaj koncert bio nepotreban i da je provokacija.Riječ je o ultranacionalisti i njegovi su anstupi zabranjeni širom Balkana i tako je trebalo biti i u Mostaru. Ovo je naš odogovor na napad na istimu -kazao je Izetbegović.  

Predsjednik kantonalnog Udruženja Zlatnih ljiljana i predsjedavajući Koordinacije boračkih udruženja proisteklih iz rata Suad Muharemović kazao je kako izložba govorio o znanim i neznanim herojima Mostara koji su od 1992. do 1995. branili i obranili ne samo Mostar, već i područje Hercegovine.

-Samo jedinstvo naroda koji žive na ovim prostorima može da dovede do nečega čemu mi težimo, a to je da živimo u prosperitetnom gradu Mostaru i jedinstvenoj i cjelovitoj BiH - poručio je.

 Direktor Centra za mir Safet Oručević istakao je kako je izložba posvećana ljudima koji su vodili teške vojne i političke borbe u ratnom razdoblju.

Podcrtao je kako će vrijeme pokazati što je istina i što se događalo u prethodnom razdoblju te da on ne pripada onima koji vjeruju da postoje tri istine.

Izložbu je organizirala Koordinacija boračkih organizacija proisteklih iz obrambeno oslobodilačkog rata, u suradnji s arhivom Centra za mir.

Nakon izložbe prikazan je dokumentarni film "Odbrana Mostara 92-95".

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.