10.6.2017. 16:13
1
U RS-u više umrlih nego rođenih osoba
U Republici Srpskoj (RS) je, u prvom tromjesečju 2017. godine, registriran veći broj umrlih od rođenih.

- Broj rođenih u prvom tromjesečju 2017. godine manji je u odnosu na isti period lani, dok je broj umrlih veći - podaci su entitetskog Zavoda za zapošljavanje.

U prvom kvartalu 2016. rođeno je 2.216 osoba, a umrlo je 3.714. Za prva tri mjeseca ove godine rođeno je 2.118 , dok je umrlih 4.111

Statističari su evidentirani da je i broj registrovanih sklopljenih i razvedenih brakova manji u prvom tromjesečju 2017. godine u odnosu na isti period 2016.

Lani su u prvom kvartalu bila sklopljena 984 braka, a razvedeno njih 209.

U prvom kvartalu ove godine vječano je 839 parova, a bračnu zajednicu prekinulo je 160.

Podaci o rođenim i umrlim osobama te o zaključenim brakovima prikupljaju se od matičnih službi, a podaci o razvedenim brakovima prikupljaju se od sudova nadležnih za razvode brakova.

Statistika razvedenih brakova obuhvata one koji su razvedeni presudom nadležnog suda.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.