12.6.2017. 17:49
6
Iz BPS-a poručuju: Da je prihvaćeno naše rješenje, GRAS bi danas bio uspješna firma
Kantonalni odbor BPS-Sefer Halilović, povodom aukcijske prodaje tramvaja GRAS-a kao i uvođenja prinudnog upravnika u sistem rada ovog preduzeća, saopćava javnosti Kantona Sarajevo da je BPS, prije tri godine, predlagao ekonomsko rješenje za GRAS ali da većina zastupnika Skupštine KS to nisu poslušali već su se bavili politikanstvom.

BPS je predlagao programirani, ekonomski stečaj preduzeća, odvajanje zdravog od bolesnog tkiva u ovoj firmi, rezanje nepotrebnih troškova na administraciju, savjetnike, razne direktore kao i razne nepotrebne nabavke, te, s druge strane, poboljšanje stanja pravih radnika i dovođenje onih koji su ovom preduzeću, za njegovo ozdravljenje bili zaista potrebni.

S obzirom da BPS-ov prijedlog tada nije dobio potrebnu zastupničku većinu, tri godine kasnije je zbog ovakvog stava Skupštine KS, GRAS u većoj finansijskoj dubiozi za 70 miliona KM i nalazi se pred ekonomskom ali i socijalnom katastrofom.

BPS smatra da bi se rješenja za ovako velike probleme, u buduće, trebala prihvatati ako su kvalitetna i ma od koga da dolaze jer opstrukcija BPS-ovog rješenja, koje su prije tri godine podržale dvije političke opcije u SKS, donijela je GRAS-u samo veći dug za 70 miliona KM a javni prijevoz nalazi se pred kolapsom. Također smatramo da je javna aukcija tramvaja GRAS-a naštetila ugledu Sarajeva, saopćeno je iz  Kantonalnog odbora BPS-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.