12.6.2017. 18:44
0
Velike gužve na Pofalićima: KJKP Rad ima samo dva naplatna mjesta u Sarajevu
Patria
Patria
Patria
U Kantonu Sarajevo postoje samo dva naplatna mjesta za usluge odvoza smeća i to u sjedištu KJKP Rad u Paromlinskoj 57 i na Pofalićima u ulici Hamdije Čemerlića.

S obzirom da su Pofalići lokacijom pristupačniji većina građana račun plaća na ovom mjestu. Redovi su dugi po nekoliko desetina metara, iako rade tri šaltera. Iako se računi mogu platiti i u poslovnicama pošte ili bankama, veći dio građana ne želi dodatnu proviziju od 1 KM. Inače, iako su na rubu siromaštva najredovnije platiše su penzioneri kojima teško pada dugo čekanje u redovima.

Oni s kojima smo razgovarali kažu da bi bilo dobro otvoriti još neko naplatno mjesto.

- Ja dolazim s Ilidže. Već sam u godinama kada mi ni ove vrućine ne prijaju i teško mi je kretati se. Pozivam nadležne da olakšaju i građanima i svojim uposlenicima koji satima ne ustaju sa svojih radnih mjesta kad su gužve – kaže jedan penzioner.

Jedna od penzionerki koja dolazi s Baščaršije platiti račun za odvoz smeća navodi da bi trebali imati još jedno naplatno mjesto u centru grada.

- Zaista nije uredu da smo osuđeni na jedno naplatno mjesto ili ići u sjedište firme Rad pa tamo izvršiti uplatu. Nama penzionerima svaka marka je važna, ali bi nam bilo lakše da imamo mogućnost platiti račun na više mjesta.

I dok neki svaki mjesec dolaze izmiriti svoje obaveze, drugi pak upravo zbog ovakve situacije odjednom plate nekoliko računa kako bi izbjegli gužve i dolazak svakog mjeseca.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.